Idealny serwis obiadowy

 

Doskonały obiad to nie tylko samo gotowanie, smak czy jakość towarów wykorzystanych do jego sporządzenia. To również zastawa stołowa, która pozwala na odpowiednie podanie potraw i jedzenie w miłej atmosferze. Z czego powinien składać się idealny serwis obiadowy? Przyjmijmy, że kupujemy zastawę na 12 osób, co powinna ona zawierać? W części serwisów na 12 osób przypada tylko jedna waza, jeden półmisek na wędliny, na surówkę i jedna miska na ziemniaki albo kluski.

Czy nie wydaje Kobiety i mężczyźni się, że to stosunkowo za niewiele? W dobrym serwisie musisz posiadać możliwość kupić nie tylko gotowy zestaw. Powinna tam też być porcelana na sztuki, dzięki której skompletujemy serwis znacznie bardziej odpowiadający naszym potrzebom. by konsumpcja obiadu była w rzeczywistości wygodna, to waza, półmiski i miseczki powinny przypadać na 6 osób, czyli w serwisie obiadowym na 12 osób musza być po dwie wazy i po dwie sztuki pozostałych półmisków. Dzieje się tak dlatego, że w większości nie da się w takiej wazie zmieścić dwunastu pełnych porcji, a ni również dosłownie na duży półmisek nie wchodzi dwanaście sztuk mięsa. Porcelana lubiana to zatem nie tylko wygląd, kształt, kolory czy zdobienia. To też, a właściwie przede wszystkim właściwa ilość tej zastawy, która nie zmusza uczestników obiadu do czekania na siebie. A dodatkowo w perfekcyjnym serwisie talerze powinny posiadać pożądaną wielkość i głębokość, nie mogą być za małe, ani również za płytkie. Bardzo płytkie i niezbyt duże talerze sprawią, że jedzenie obiadu nie będzie wygodne, bo nie da się na nie włożyć odpowiednich porcji i Ci będą się czuli jak na diecie.

Zobacz: porcelana ćmielów.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

0 comments:

Dodaj komentarz