Firmy zajmujące się produkcją żywności i jej przetwarzaniem muszą działać na podstawie bardzo restrykcyjnych wytycznych dotyczących zachowania bezpieczeństwa. Żywność pada łatwym łupem szkodników i owadów, zatem firma musi się przed nimi z dobrym skutkiem bronić. Żeby natomiast mogła wystosować konkretne środki zapobiegawcze i środki walki, musi znać własnego ewentualnego wroga lub wrogów.
Na ten temat może się dowiedzieć wiele ze specjalnego audytu. Audyt DDD jest audytem, który informuje, jakie zagrożenia są w otoczeniu zakładu produkcyjnego i w jaki sposób można się przed nimi chronić. Na podstawie takiego audytu można wystosować dokładnie określone środki zapobiegawcze. Istotne jest jednakże, ażeby używać się do niego w sposób doskonały. Audyt o wyżej wymienionym charakterze przygotowuje biolog terenowy, czyli specjalista odpowiedzialny za badanie otoczenia firm, dla których zagrożeniem może być właśnie problem szkodników albo owadów. Sporo firm nie zdaje sobie wręcz sprawy z tego, jak restrykcyjne zalecenia musi spełnić, ażeby poprawnie funkcjonować. Żadnych zasad w tym względzie nie ustalamy własnymi siłami a tylko i wyłącznie po kontakcie ze specjalistą. To on wie najlepiej, które rozwiązania się sprawdzają, a które nie i jest nam w stanie odpowiedzieć na wiele bardzo istotnych pytań. Jeżeli według audytu takiego biologa nie będziemy w stanie spełnić konkretnych założeń i zapewnić wystarczającego poziomu bezpieczeństwa, prowadzenie firmy może być niemożliwe. Wszelkie wskazówki od biologa należy traktować bardzo dosłownie, bo pomogą w prowadzeniu firmy i umożliwią bardziej intuicyjne kontrolowanie biznesem.
Polecamy: https://www.biologterenowy.com.pl
Dodaj komentarz
Musisz się zalogować, aby móc dodać komentarz.