Wegańska kuchnia

 

Przeogromna chęć w kierunku zdrowego odżywiania się przyczynia się u wielu osób do poszukiwania nowych i smacznych wiktuałów, które można zrobić poświęcając własny czas we własnym zaciszu domowym. Na pewno do naszej dyspozycji są zarówno różnego rodzaju produkty i wyroby pochodzenia krajowego jak też te pochodzące z wielu innych mniej albo bardziej nietypowych kuchni globalnie. Jednym z takich produktów jest z całą pewnością smaczna, zdrowa i bardzo oryginalna pasta tahini. Pasta ta ze względu na swoje właściwości w idealny sposób nadaje się do stosowania z wszelakiego rodzaju humusami, deserami, sosami jak tez przeróżnymi dipami. Decydując się na zrobienie tej pasty przeze mnie samych właściwie wcześnie należy zapoznać się, jakie składniki powinniśmy w tym celu zgromadzić. by dowiedzieć się jak zrobić tahini, które będzie nam smakowało najlepiej z całkowitą czyli stu procentową pewnością wspomóc się fachową literaturą i zapiskami, które znajdziemy w sieci internetowej. Odwiedzając jeden z wielu blogów, na którym jest poruszana tematyka zdrowego odżywiania dowiemy się, że nasze domowe tahini będziemy mogli zrobić samodzielnie w dość szybki i bardzo sprawny sposób. Potrzebna w tym celu jest dopasowana, ilość ziaren sezamu no i naturalnie uzasadniony sprzęt agd. Smak mojej pasty bywa częściej uzależniony od tego jak długo prażymy ziarna sezamu, które pragniemy wykorzystać do przygotowania tego nietypowego dodatku kulinarnego. Pasta ta bowiem jest czy tez ma możliwość być podawana w formie śniadania lub dostawki do jakiegoś większego dania. Plusem domowego wyrobu jest na 100 procent tez, że może on być przechowywany w lodówce nieco dłużej.

Zobacz więcej: jak zrobić tahini.

FacebookTwitterGoogle+Podziel się

1 comment:

Dodaj komentarz